vergeten gezelschapsspelen

Het komt waarschijnlijk niet vaak meer voor dat een gezelschap bij elkaar zit en voor de gezelligheid of om de tijd te doden een spel doet zonder hulpmiddelen, zoals ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’,  of ‘ik ga op reis en neem mee’,  of ‘noem een dier met een v’ . Ook een leuk spel, ik kan het iedereen aanraden: ‘noem de vijf meest overbodige beroepen’ en een variant daarop ‘de vijf meest noodzakelijke beroepen’.

Stip op 1 bij de vijf meest overbodige beroepen: de mensen die op de radio tussen de muziek door kletsen. Vroeger heette dat beroep disc jockey.  Geen idee hoe het nu heet, maar er wordt nog steeds irritant vaak door de muziek heen gepraat.

Daarnaast zijn er die beroepen die vervuld moeten worden omdat anders het land ineen stort: vuilnisophalers, onderwijzers, verplegers en verzorgers, schoonmakers.

Hoe is het mogelijk dat de laatsten nog niet een vijftiende deel verdienen van het salaris dat een compleet overbodige Giel Beelen krijgt van een uit publieke middelen betaalde omroep?

Door Barbara van Balen

Ik ben begaan met de kwaliteit van onderwijs. Ik lever daaraan graag mijn bijdrage door advies gebaseerd op onderzoek vanuit een positie op afstand.